Stilleven met akkerbloemen en rozen

Vincent van Gogh
Artikel nummer
KM041CTM-base
Onze tegeltableaus zijn een unieke decoratieve aanvulling op jouw interieur. De tableaus zijn gemaakt van keramische hoogglanstegels in verschillende maten. Alle tegels worden met de hand gemaakt en op MDF gemonteerd. Het tableau wordt kant-en-klaar geleverd zodat je deze gemakkelijk kunt ophangen. Alle tegels zijn decoratieve tegels geschikt om binnenshuis op te hangen. Alle reproducties zijn museum gecertificeerd.

Dit tableau wordt gemaakt met 12 keramische tegels van 11 x 11 cm. De totale afmeting van het tableau is 33 x 44 cm. Op een achterkant zit een stevige ophanghaak.

Dit tableau wordt gemaakt met 30 tegels van 11 x 11 cm. De totale afmeting van het tableau is 54 x 65 cm. Wij leveren dit tableau aan met een custom-made ophangsysteem waarmee je dit tableau stevig, recht en makkelijk aan de muur kan hangen.

This tableau is made with 20 tiles of 15 x 15 cm. The overall size of the tableau is 61 x 76 cm. We provide this tableau with a custom-made hanging system that allows you to hang this tableau firmly, straight and easily on your wall.
€ 175,00
+
-
Stilleven met akkerbloemen en rozen

In 1974 kocht het Kröller-Müller Museum dit bloemstilleven van Vincent van Gogh. Al vanaf het begin werd er getwijfeld of het wel van Van Gogh was: het formaat was ongewoon, de bloemen zouden te overdadig zijn en de manier van schilderen zou niet kloppen bij Van Goghs ontwikkeling. Bij röntgenonderzoek bleek dat onder het bloemstilleven 2 worstelaars zijn geschilderd. Vincent schreef in januari 1886 aan zijn broer Théo: ‘Van deze week schilderde ik een groot ding met twee naakte torsen – twee worstelaars […] En dat bevalt mij uitmuntend.’ Het ging hier over de worstelaars onder het bloemstilleven. Het Van Gogh Museum en het Kröller-Müller Museum hebben in 2012 kunnen vaststellen dat het onderliggende schilderij inderdaad van Van Gogh is. Het bloemstilleven heeft hij er later overheen geschilderd.

Vincent van Gogh (1853 - 1890), 1886-1887, olieverf op papier op doek, Collectie Kroller-Muller Museum