Roze perzikbomen (Souvenir de Mauve)

Vincent van Gogh
Artikel nummer
KM004CTM-base
Al onze tegel tableaus zijn gemaakt van keramische hoogglanstegels en worden geleverd in verschillende maten. De tegels worden met de hand gemaakt en op MDF gemonteerd. Het tableau wordt kant-en-klaar, en voorzien van ophang systemen geleverd zodat je het gemakkelijk kunt ophangen.

Dit tableau wordt gemaakt met 12 keramische tegels van 11 x 11 cm. De totale afmeting van het tableau is 44 x 33 cm. Op een achterkant zit een stevige ophanghaak.

Dit tableau wordt gemaakt met 20 tegels van 15 x 15 cm. De totale afmeting van het tableau is 76 x 61 cm. Wij leveren dit tableau aan met een custom-made ophangsysteem waarmee je dit tableau stevig, recht en makkelijk aan de muur kan hangen.
€ 175,00
+
-

Roze perzikbomen (Souvenir de Mauve)


Bloeiende fruitbomen

Wanneer in het voorjaar van 1888 de fruitbomen in Arles in bloei staan, schildert Van Gogh ze bijna dagelijks

Zo ontstaan in korte tijd veertien schilderijen en enkele tekeningen en schetsen van de bloeiende bomen.

Zelf beschouwt hij Roze perzikbomen als een van de geslaagdste van de serie. Anton Mauve Op de avond van de dag waarop Van Gogh dit schilderij maakt, vindt hij een brief van zijn zus die hem schrijft dat Anton Mauve is overleden.

Deze schilder is niet alleen zijn aangetrouwde neef, maar heeft hem ook het schilderen in olieverf en aquarel bijgebracht. Van Gogh besluit het werk aan hem op te dragen.

Teder en vrolijk

Aan zijn broer Theo schrijft hij dat het bericht hem aangreep en ontroerde, ‘en toen heb ik op mijn schilderij geschreven Souvenir de Mauve Vincent & Theo en als jij het zo goed vindt, sturen we het samen naar mevrouw Mauve. (…) Het leek me dat het ter nagedachtenis aan Mauve iets teders én heel vrolijks moest zijn en niet een studie in een serieuzer gamma.’


Vincent van Gogh (1853 - 1890), c. 30 Maart 1888,, Kroller Muller Museum Collectie