Meisje in het bos

Vincent van Gogh
Artikel nummer
KM039CTM-base
Onze tegeltableaus zijn een unieke decoratieve aanvulling op jouw interieur. De tableaus zijn gemaakt van keramische hoogglanstegels in verschillende maten. Alle tegels worden met de hand gemaakt en op MDF gemonteerd. Het tableau wordt kant-en-klaar geleverd zodat je deze gemakkelijk kunt ophangen. Alle tegels zijn decoratieve tegels geschikt om binnenshuis op te hangen. Alle reproducties zijn museum gecertificeerd.

Dit tableau wordt gemaakt met 12 keramische tegels van 11 x 11 cm. De totale afmeting van het tableau is 44 x 33 cm. Op een achterkant zit een stevige ophanghaak.

Dit tableau wordt gemaakt met 15 tegels van 15 x 15 cm. De totale afmeting van het tableau is 76 x 46 cm. Wij leveren dit tableau aan met een custom-made ophangsysteem waarmee je dit tableau stevig, recht en makkelijk aan de muur kan hangen.

€ 175,00
+
-
Meisje in het bos

In de zomer van 1882 kan Van Gogh dankzij een financieel extraatje van zijn broer Théo voor het eerst zijn eigen olieverf kopen. Hij kiest voor ‘een praktisch palet met gezonde kleuren’ die hij niet zelf hoeft te mengen. Ook laat hij een perspectiefraam maken dat op een moeilijke ondergrond opgesteld kan worden. Een van de eerste schilderijen die hij dan maakt, is Meisje in het bos. Hij kiest voor bruinen, gelen en groenen uit zijn ‘praktische palet’. Het perspectiefraam gebruikt hij om de naar achter toe dunner wordende bomen en de afstanden ertussen goed weer te geven, zodat er ‘lucht’ in de compositie komt. Aan Théo legt hij uit hoe hij daarmee wil bereiken dat ‘men er in ademen en rondwandelen kan – en het bosch ruikt. Van Gogh schildert dit werk vermoedelijk op zijn knieën. Dat is te zien aan het lage perspectief, maar ook blijkt uit onderzoek dat er stukjes eikenblad van de bosbodem in de verf terecht zijn gekomen.

Vincent van Gogh (1853 - 1890), augustus 1882, olieverf op papier op doek, Collectie Kroller-Muller Museum