La Berceuse Portrait of Madame Roulin

Vincent van Gogh
Artikel nummer
KM057CTM-base

Onze tegeltableaus zijn een unieke decoratieve aanvulling op jouw interieur. De tableaus zijn gemaakt van keramische hoogglanstegels in verschillende maten. Alle tegels worden met de hand gemaakt en op MDF gemonteerd. Het tableau wordt kant-en-klaar geleverd met een ophangsysteem zodat je deze gemakkelijk kunt ophangen. Alle tegels zijn decoratieve tegels geschikt om binnenshuis op te hangen.

Dit tegeltableau is handgemaakt en bestaat uit 12 keramische tegels van elk 11 x 11 cm. De totale afmeting van het tableau is 33 x 44 cm. De achterkant is voorzien van een stevige ophanghaak zodat je dit kunstwerk makkelijk op kunt hangen. Het originele schilderij bevindt zich in het Kröller-Müller Museum.

Dit tableau bestaat uit 20 tegels van 15 x 15 cm. De totale afmeting van het tableau is 61 x 76 cm. Wij leveren dit tableau aan met een custom-made ophangsysteem waarmee je dit tableau stevig, recht en makkelijk aan de muur kan hangen.

€ 175,00
+
-

Augustine als wiegster
Van Gogh sluit in Arles vriendschap met de postbode Joseph Roulin en zijn vrouw Augustine. 
Hij schildert van hen allebei en van hun drie kinderen portretten. Hier heeft hij Augustine afgebeeld als 'La Berceuse', 
wat wiegster of wiegelied betekent. Met het koord in haar hand kan ze de wieg van haar baby laten schommelen.

Troost en warmte
Van Gogh heeft met dit portret een speciale bedoeling. Het gaat hem niet zozeer om de gelijkenis van mevrouw Roulin maar om de sfeer van het schilderij. 
Augustine staat symbool voor het moederschap. De titel en de kleuren moeten, net als de muzieknoten in een wiegenliedje, een gevoel van troost en warmte oproepen bij de mensen die het schilderij zien.

Bloemmotief
De donkere achtergrond is bezaaid met dahlia’s, die vereenvoudigd zijn weergegeven. Van Gogh schildert dit portret in de eerste maanden van 1889. 
In deze periode past hij wel vaker een bloemmotief als achtergrond toe, maar daarna komt het in zijn oeuvre niet meer voor.

Vincent van Gogh (1853 - 1890),La Berceuse (portret van Madame Roulin) december 1888 - januari 1889, Kröller-Müller Collectie