Nu een Exclusieve Keramische Tegel op Standaard naar keuze KADO ( normale prijs €22.95 ) bij elke order van 75 Euro of meer.

Kies Uw Keramische Tegel op Standaard en voeg deze toe aan de winkelwagen, bij checkout wordt deze automatisch in mindering gebracht van het totaalbedrag!

Grote uil op scherm tegel op standaard

Jan Mankes
Artikel nummer
MO02CET

Het kunstwerk wordt afgedrukt op een keramische tegel van 20 x 15 cm. Op de achterkant zit een fotoachterwandje zodat je de tegel gemakkelijk kunt ophangen of neerzetten. Al onze tegels worden in eigen huis met de hand gemaakt. De tegels zijn decoratieve tegels geschikt om binnenshuis op te hangen.

€ 22,95
+
-

Grote uil op scherm

Voor de Nederlandse kunstenaar Jan Mankes (1889-1920) was schilderen een middel om het onuitsprekelijke tot uitdrukking te brengen. Hij bestudeerde en schetste zijn onderwerpen eindeloos, totdat hij ze uit het hoofd kende. Vervolgens schilderde hij ze vanuit het geheugen, niet per se zoals ze waren, maar eerder hun essentie vastleggend. Al zijn werken tonen elementen van zijn directe omgeving. Naast het schilderen van talloze vogels en boerderijdieren, produceerde hij dromerige beelden van het landschap rondom zijn ouderlijk huis in Friesland en uitzicht vanuit zijn atelier in Eerbeek. Zijn portretten zijn zelden vleiend, maar bijna altijd erg gevoelig.

In dit olieverfschilderij zien we de favoriete vogel van Jan, een kerkuil. Die hij in de woonkamer van zijn ouders bewaarde (ondanks hun eerste protesten). Het werd hem gegeven door zijn vriend en beschermheer Pauwels, die de gewoonte had om hem alle soorten vogels te geven, met name roofvogels. Jan liet hem weten hoeveel hij de uil bewonderde: ‘Een echt wonderbaarlijk dier, in vorm, tinten en karakter’ (bron: rijksmuseumamsterdam.blogs.nl).

Grote uil op scherm, Jan Mankes (1889 - 1920), 1913, olieverf op doek, Collectie Museum More