Nu een Exclusieve Keramische Tegel op Standaard naar keuze KADO ( normale prijs €22.95 ) bij elke order van 75 Euro of meer.

Kies Uw Keramische Tegel op Standaard en voeg deze toe aan de winkelwagen, bij checkout wordt deze automatisch in mindering gebracht van het totaalbedrag!

Grote uil op scherm in lijst

Jan Mankes
Artikel nummer
MO02SPEC

Deze reproductie is handgemaakt met aandacht voor detail in onze Visionplay studio.

We hebben de kleuren en uitstraling van het originele werk zo dicht mogelijk benaderd. De reproductie heeft de exacte afmetingen van het origineel (31,5 x 46,5 cm). We hebben de Giclée print ingelijst in een handgemaakte houten lijst uit Italie.

De reproductie wordt geprint op museumkwaliteit canvas van 380g. Het canvas wordt geweven in de oudste textielfabriek in Nederland. Wij gebruiken een Giclée print techniek waarbij de HDR-inkt laagje voor laagje met hele kleine spuitmondjes op het canvas wordt versproeid. Dit garandeert een kleurechtheid van meer dan 100 jaar. De spieramen worden gemaakt door een Nederlands familiebedrijf dat hout van verantwoorde bosbouw gebruikt. 

Deze reproductie wordt geleverd met een certificaat van de Visionplay studio. 

 

Afmeting inclusief lijst: 45 x 60,7 x 4,5 cm

€ 285,00
+
-

Grote uil op scherm

Voor de Nederlandse kunstenaar Jan Mankes (1889-1920) was schilderen een middel om het onuitsprekelijke tot uitdrukking te brengen. Hij bestudeerde en schetste zijn onderwerpen eindeloos, totdat hij ze uit het hoofd kende. Vervolgens schilderde hij ze vanuit het geheugen, niet per se zoals ze waren, maar eerder hun essentie vastleggend. Al zijn werken tonen elementen van zijn directe omgeving. Naast het schilderen van talloze vogels en boerderijdieren, produceerde hij dromerige beelden van het landschap rondom zijn ouderlijk huis in Friesland en uitzicht vanuit zijn atelier in Eerbeek. Zijn portretten zijn zelden vleiend, maar bijna altijd erg gevoelig.

In dit olieverfschilderij zien we de favoriete vogel van Jan, een kerkuil. Die hij in de woonkamer van zijn ouders bewaarde (ondanks hun eerste protesten). Het werd hem gegeven door zijn vriend en beschermheer Pauwels, die de gewoonte had om hem alle soorten vogels te geven, met name roofvogels. Jan liet hem weten hoeveel hij de uil bewonderde: ‘Een echt wonderbaarlijk dier, in vorm, tinten en karakter’ (bron: rijksmuseumamsterdam.blogs.nl)

Grote uil op scherm, Jan Mankes (1889 - 1920), 1913, olieverf op doek, Collectie Museum More

Afmeting originele kunstwerk: 31,5 x 46,5 cm