Het meisje met de Parel in prachtige goud-laurier lijst

Johannes Vermeer
Artikel nummer
MA001SPEC

Het meisje met de Parel in goud-laurier lijst

Deze reproductie is gemaakt met de grootste zorg en in nauwe samenwerking met het Mauritshuis. We hebben de kleuren en uitstraling van het originele werk zo dicht mogelijk benaderd.
De reproductie heeft de exacte afmetingen van het origineel (39 x 44,5 cm). De gouden lijst is geïnspireerd door de lijst waarin het originele werk tentoongesteld wordt in het Mauritshuis.

Hoogwaardige materialen

De reproductie wordt geprint op museumkwaliteit canvas van 380g. Het canvas wordt geweven in de oudste textielfabriek in Nederland.
De Giclée print techniek en HDR-inkten garanderen een kleurechtheid van meer dan 100 jaar. De spieramen worden gemaakt door een Nederlands familiebedrijf dat hout van verantwoorde bosbouw gebruikt.
De lijst wordt met goudkleurig bladkoper afgewerkt en is in Europa gemaakt.

Afmetingen inclusief lijst: 52 x 57 x 5 cm

€ 295,00
+
-

Het meisje met de Parel

Het meisje met de parel is het beroemdste schilderij van Vermeer.

Het is geen portret, maar een ‘tronie’: een fantasiekop.

Tronies beelden een bepaald type of karakter uit, in dit geval een meisje in exotische kledij, met een oosterse tulband en een onwaarschijnlijk grote parel in het oor. Vermeer was de meester van het licht. Hier is dat te zien aan het zachte in het meisjesgezicht, de glimlichtjes op haar vochtige lippen. En aan de glanzende parel.

Johannes Vermeer (1632 - 1675), 1665, olieverf op doek, originele afmetingen 39 x 44,5 cm,

Collectie Mauritshuis