Zelfportret

Vincent van Gogh
Artikel nummer
KM058CAP
Deze reproductie van Zelfportret van Vincent van Gogh is gemaakt met de grootste zorg en in nauwe samenwerking met het Krӧller-Müller Museum. We hebben de kleuren en uitstraling van het originele kunstwerk zo dicht mogelijk benaderd.
 /><span class=
Klassiek met spijkertjes: Wij spannen het canvas op een spieraam van 2 cm dik. Vervolgens hameren wij met de hand spijkertjes in aan de zijkanten van het canvas. Dit geeft deze reproductie van Zelfportret van Vincent van Gogh een authentieke uitstraling.
 /><span class=
Gallery wrap 2 cm: Deze reproductie van Zelfportret van Vincent van Gogh wordt met de hand op een twee centimeter dik spieraam opgespannen met een zogeheten gallery wrap. Dit betekent dat de afbeelding doorloopt over de zijkanten van het spieraam.
 /><span class=
Gallery wrap 4,5 cm: Deze reproductie van Zelfportret van Vincent van Gogh wordt met de hand op een spieraam van 4,5 centimeter dik opgespannen met een zogeheten gallery wrap. Dit betekent dat de afbeelding doorloopt over de zijkanten van het spieraam. Dit extra dikke spieraam hangt mooi op zichzelf aan de wand en heeft dan ook geen lijst nodig.
 /><span class=
  • 40 x 55 cm
  • 50 x 70 cm
  • 65 x 90 cm
  • 80 x 110 cm
  • 90 x 125 cm
  • 95 x 130 cm
€ 81,00
+
-

Hoge kwaliteit: Wij printen de reproducties op museum kwaliteit canvas van 380 g. De Giclée-print techniek garandeert een kleurechtheid van meer dan 100 jaar. De HDR-inkt wordt d.m.v. 8000 micro spuitmondjes laag voor laag op het canvas verneveld. Nadat de inkten volledig zijn gedroogd brengen wij meerdere lagen vernis met de hand aan, dit verdiept de kleuren en het beschermt de reproductie tegen vocht en UV-licht. Het canvas wordt met de hand opgespannen op een spieraam van duurzaam hout.

Zelfportret

In februari 1886 gaat Vincent van Gogh bij zijn broer Theo in Parijs wonen. Daar leert hij schilders kennen als Camilly Pissarro, Paul Gauguin en Emile Bernard. Geïnspireerd door hun werk begint hij te experimenteren met verschillende stijlen en met heldere, lichte kleuren. Vincent wil graag portretschilder worden en hiermee genoeg verdienen om van te kunnen leven.

Bij gebrek aan geld voor modellen schildert hij talloze zelfportretten. Zelf schreef hij hierover; 'als ik erin slaag de kleuren van mijn eigen kop te schilderen, wat niet zonder problemengaat, dan kan ik ook wel de koppen van andere mannen en vrouwen schilderen'.

Vincent vond dat een portret vooral iets van het karakter en de gemoedstoestand van de persoon zou moeten overbrengen. In dit zelfportret gebruikt hij zachte blauwe en groene tinten. Hij contrasteert deze zachtheid met uitbundige verfstreken, die het schilderij een levendig en dynamisch karakter geven.

Vincent van Gogh (1853-1890), Zelfportret, 1887, olieverf op karton, 32,8 x 24 cm. Collectie Kröller-Müller Museum.