Vaas met bloemen in een venster

Ambrosius Bosschaert de Oude
Artikel nummer
MA005CEC4
Deze reproductie op keramische onderzetters van Vaas met bloemen in een venster van Ambrosius Bosschaert de Oude is 10 x 10 cm groot, met afgeronde hoekjes en een kurk laag aan de onderkant van de tegel. Al onze tegels worden in eigen huis met de hand gemaakt. De tegels zijn decoratieve tegels geschikt om binnenshuis te gebruiken.

De set van 4 onderzetters wordt compleet met zwart houten tafelhouder geleverd.
€ 35,00
+
-

Vaas met bloemen in een venster

In dit topstuk schildert Ambrosius een bont boeket van dertig verschillende soorten bloemen. Hij schildert de bloemen heel precies, zodat ze individueel te herkennen zijn. Daarmee biedt dit schilderij een overzicht van de mooiste bloemen die Bosschaert kende, waaronder de tulp die destijds in Holland nog zeldzaam was. Hij baseerde dit boeket op velen studies die hij eerder dat jaar maakte. Hierdoor kon hij een boeket schilderen met bloemen die in werkelijkheid niet tegelijkertijd bloeien. Ambrosius Bosschaert de Oude (1573-1621), Vaas met bloemen in een venster 1618, olieverf op paneel, 46 x 64 cm. Collectie Mauritshuis

Ambrosius Bosschaert de Oude (1573-1621), Vaas met bloemen in een venster olieverf op paneel, 46 x 64 cm, Collectie Mauritshuis.