Uniek tegeltableau met Stilleven met bloemen

Jan van Huysum
Artikel nummer
VI022CTMSPEC
€ 4.800,00
In de 18de eeuw was het bloemstilleven een zeer geliefd en populair genre. Jan van Huysum bracht dit genre tot nieuwe hoogten. In plaats van de gebruikelijke donkere achtergrond schilderde hij een lichtgekleurd parklandschap, zodat het lijkt alsof de bloemen buiten op een balustrade staan. In dit werk heeft hij een decor gecreërd met een beeld van Flora, de godin van de bloemen, enkele vluchtig geschilderde boomtakken en een vijver. Het origineel hangt in het Rijksmuseum. Wanneer wij een keramisch tegeltableau maken, doen we dit als ambachtslieden, met een passie voor perfectie en met respect voor de kunstenaar en het originele kunstwerk.

Stephan Gold, de meester maker:
"wanneer ik een een keramisch tegeltableau creër met een werk van één van de grote meesters, ga ik helemaal op in het maak proces. Ik check ieder detail en doe eindeloze kleurcorrecties om de essentie van de kleuren van het originele kunstwerk zo dicht mogelijk te benaderen. Ik hou van de manier waarop keramische tegels de intensiteit van de kleuren versterken en het licht reflecteren."

Dit tegeltableau "Stilleven met bloemen" hebben we gemaakt met 234 kleine keramische tegeltjes. Elk tegeltje is 10x10 cm en de totale afmetingen van dit meesterwerk zijn 130 cm breed en 180 cm hoog. De prijs van dit tableau zoals hier afgebeeld is € 4800,00. Wanneer je dit tableau wilt kopen of een op maat gemaakt tegeltableau wilt, precies volgens jouw individuele specificaties, neem dan contact op met Monique de Ruiter E: info@dutch-art-reproductions.com T: +31 (0)20-654 920 923

Voor tegeltableaus met dit "Stilleven met Bloemen" in kleinere maten klik hier.

Jan van Huysum werkte vanaf 1701 in het atelier van zijn vader. Zijn vader Justus van Huijsen I was schilder van bloemstillevens en interieurdecoraties en leidde zijn zoons in deze traditie op. Na zijn vaders dood in 1716 kreeg Van Huysum zelfstandig een internationale reputatie als schilder van bloemstillevens.

Jan voegde vaak bloemen uit verschillende jaargetijden in één boeket samen. Zijn schilderijen zijn meestal ongewoon asymmetrisch en geplaatst tegen een lichte achtergrond. Hij bracht het zeer geliefde genre van het bloemstilleven tot nieuwe hoogten; hij had een internationale clientèle en was een goed betaalde schilder.

Van Huysum woonde op de Leidsegracht in Amsterdam. Hij trouwde in 1704 met Margrieta Schouten en had een zoon die 'niet deugde' en uiteindelijk naar Nederlands-Indië ging. Het verhaal gaat dat Van Huysum een teruggetrokken leven leidde en dat hij uit angst voor plagiaat iedereen, inclusief zijn broers, de toegang tot zijn atelier ontzegde.

Jan van Huysum (1682-1749), Stilleven met bloemen 1723, Collectie Rijksmuseum