Caféterras bij nacht (Place du Forum) in prachtige goud-laurier lijst

Vincent van Gogh
Artikel nummer
KM001SPEC
€ 485,00
+
-
Exclusieve reproductie van Vincent van Gogh's Caféterras bij nacht in gouden lijst

Deze replica is gemaakt in nauwe samenwerking met het Kröller-Müller museum.
We hebben de kleuren en uitstraling van het originele werk zo dicht mogelijk benaderd. het canvas heeft dezelfde afmetingen als het originele schilderij (65,3 x 80,7 cm) van Vincent van Gogh. Op de foto zie je Stephan van Dutch Art Reproductions naast Caféterras bij nacht in het museum met in zijn handen onze reproductie op canvas. Wanneer zowel wij als het museum tevreden zijn met de kleuren krijgt de reproductie een certificaat van authenticiteit van het Kröller-Müller-museum.

Giclée print: Wij printen de reproducties op museum kwaliteit canvas van 380 g. De Giclée-print techniek garandeert een kleurechtheid van meer dan 100 jaar. De HDR-inkt wordt d.m.v. 8000 micro spuitmondjes laag voor laag op het canvas verneveld. Nadat de inkten volledig zijn gedroogd brengen wij meerdere lagen vernis met de hand aan, dit verdiept de kleuren en het beschermt de reproductie tegen vocht en UV-licht. Het canvas wordt met de hand opgespannen op een spieraam van duurzaam hout.

Deze replica is ingelijst in een lijst met laurier motief, afgewerkt met goudkleurig bladkoper.
Afmetingen inclusief lijst: 78 x 94 x 6 cm.

Certificaat van authenticiteit:
Bij deze prachtige exclusieve reproductie krijg je een certificaat compleet met een lakzegel en een quote uit een brief van Vincent aan zijn zuster Wil waarin hij schrijft over het maken van dit schilderij.

Caféterras bij nacht (Place du Forum)

Vincent van Gogh schilderde dit werk in Arles. Hij wilde graag een nachtschilderij maken, maar zonder natuurlijke lichtbronnen is dat erg lastig. Daarnaast wilde hij dat zijn weergave van de nacht niet zou bestaan uit zwarte en grijze tonen, maar uit een verscheidenheid aan kleuren. Hij was gefascineerd door het verschil in de manier waarop kleuren zich overdag en 's nachts gedragen. In een brief aan zijn zus schrijft Vincent dat hij bezig is met een nieuw schilderij van een café bij nacht. Ik vind het heerlijk om dit ter plaatse, op locatie te schilderen. Normaal maak ik eerst een tekening of een schets maar nu wilde ik het meteen schilderen. Een grote gele lantaarn verlicht het terras, de straat heeft paarse tinten.

Het is een schilderij zonder zwart maar met prachtig blauw en paars en felle groene en citroengele tinten. Caféterras is een goed voorbeeld van hoe nauwkeurig Van Gogh zijn omgeving op zijn doek wist te verbeelden. Zo heeft hij de sterrenconstellatie exact geschilderd zoals die er in de nacht van 16 op 17 september 1888 moet hebben uitgezien. Tevens is dit het eerste keer dat hij de sterrenhemel schildert. In 1889 schildert hij zijn bekende werk; de sterrennacht.

Vincent van Gogh (1853 - 1890), Caféterras bij nacht (Place du Forum), c. 16 September 1888, olieverf op doek, 80,7 x 65,3 cm. Collectie Kröller Müller museum