Stilleven met akkerbloemen en rozen

Vincent van Gogh
Artikel nummer
KM041CAP
Deze reproductie van Stilleven met akkerbloemen en rozen van Vincent van Gogh is gemaakt met de grootste zorg en in nauwe samenwerking met het Krӧller-Müller Museum. We hebben de kleuren en uitstraling van het originele kunstwerk zo dicht mogelijk benaderd.
 /><span class=
Klassiek met spijkertjes: Wij spannen het canvas op een spieraam van 2 cm dik. Vervolgens hameren wij met de hand spijkertjes in aan de zijkanten van het canvas. Dit geeft deze reproductie van Stilleven met akkerbloemen en rozen van Vincent van Gogh een authentieke uitstraling.
 /><span class=
Gallery wrap 2 cm: Deze reproductie van Stilleven met akkerbloemen en rozen van Vincent van Gogh wordt met de hand op een twee centimeter dik spieraam opgespannen met een zogeheten gallery wrap. Dit betekent dat de afbeelding doorloopt over de zijkanten van het spieraam.
 /><span class=
Gallery wrap 4,5 cm: Deze reproductie van Stilleven met akkerbloemen en rozen van Vincent van Gogh wordt met de hand op een spieraam van 4,5 centimeter dik opgespannen met een zogeheten gallery wrap. Dit betekent dat de afbeelding doorloopt over de zijkanten van het spieraam. Dit extra dikke spieraam hangt mooi op zichzelf aan de wand en heeft dan ook geen lijst nodig.
 /><span class=
  • 29 x 37 cm
  • 40 x 50 cm
  • 60 x 75 cm
  • 80 x 100 cm
  • 100 x 125 cm
€ 58,00
+
-

Hoge kwaliteit: Wij printen de reproducties op museum kwaliteit canvas van 380 g. De Giclée-print techniek garandeert een kleurechtheid van meer dan 100 jaar. De HDR-inkt wordt d.m.v. 8000 micro spuitmondjes laag voor laag op het canvas verneveld. Nadat de inkten volledig zijn gedroogd brengen wij meerdere lagen vernis met de hand aan, dit verdiept de kleuren en het beschermt de reproductie tegen vocht en UV-licht. Het canvas wordt met de hand opgespannen op een spieraam van duurzaam hout.

Stilleven met akkerbloemen en rozen

Twijfel over echtheidHet Kröller-Müller Museum heeft dit kunstwerk in 1974 aangekocht. Vanaf het begin twijfelde de experts aan de echtheid van dit schilderij. De afmeting van dit doek is veel groter dan men gewend was van de schilderijen van Vincent uit die tijd in Parijs.

Daarnaast stond zijn handtekening op een voor hem ongebruikelijke plek, namelijk rechts bovenaan. In 2003 is het werk dan ook afgeschreven en stond sindsdien te boek als 'kunstenaar: anoniem'. WorstelaarsHet onderzoek ging echter gewoon door. Bij röntgenonderzoek bleek dat onder het bloemstilleven twee worstelaars zijn geschilderd. In November 1885 vertrok Van Gogh vanuit Nederland naar Antwerpen.

Daar volgde hij een cursus aan de kunstacademie. Onderdeel van de cursus was een studie van een stel worstelaars. Hij schrijft aan zijn broer Theo dat hij "een groot ding met twee naakte torsen - twee worstelaars" had geschilderd en dat hem dat uitstekend beviel. Dit lijkt een duidelijke aanwijzing te zijn dat het bloemstilleven een schilderij van Vincent is. OverschilderingIn februari 1886 ging Vincent naar Parijs waar hij bij Theo, die daar werkte als kunsthandelaar, introk.

In Parijs wordt Vincent beïnvloed door wat hij om zich heen ziet en hij experimenteert met felle kleuren, verschillende stijlen en technieken, constant op zoek naar een eigen stijl. Gedurende de twee jaar dat hij in Parijs woont is zijn stijl zo gevarieerd, dat het heel moeilijk is om zijn schilderijen te herkennen als zijn werk.

ConclusieIn 2012 is met een nieuwe onderzoekstechniek en een team van wetenschappers van TU Delft, Universiteit Antwerpen, Deutsches Elektronen- Synchrotron (DESY) in Hamburg, het Van Gogh Museum en het Kröller-Müller Museum vastgesteld dat het onderliggende schilderij inderdaad van Van Gogh is. Het bloemstilleven heeft hij er later overheen geschilderd.

Vincent van Gogh (1853-1890), Stilleven met akkerbloemen en rozen 1886-1887, olieverf op doek, 100 x 80 cm. Collectie Kröller-Müller Museum.