Roze perzikbomen (Souvenir de Mauve)

Vincent van Gogh
Artikel nummer
KM004CAP-base
De reproducties worden geprint op museumkwaliteit canvas van 380g. Het canvas wordt geweven in de oudste en enige overgebleven textielfabriek in Nederland. De Giclée print techniek en HDR-inkten garanderen een kleurechtheid van 200 jaar. De spieramen worden gemaakt door een Nederlands familiebedrijf die hout van verantwoorde bosbouw gebruiken. Alle reproducties zijn museum gecertificeerd.

Onze kleinste maat canvas is 29 x 37 cm. De reproductie krijgt een authentieke uitstraling door de spijkertjes die wij met de hand aan de zijkant van het opgespannen werk bevestigen. Deze wordt verpakt in een zwarte luxe cadeauverpakking.

De large canvas heeft een afmeting van 50 x 65 cm. De reproductie krijgt een authentieke uitstraling door de spijkertjes die wij met de hand aan de zijkant van het opgespannen werk bevestigen. Deze wordt verpakt in een 100% gerecycled wit kartonnen venster doos.

De XL-reproductie is, afhankelijk van het origineel, ongeveer 80 x 100 cm. De reproductie krijgt een authentieke uitstraling door de spijkertjes die wij met de hand aan de zijkant van het opgespannen werk bevestigen.

€ 49,50
+
-
Roze perzikbomen (Souvenir de Mauve)

Wanneer in het voorjaar van 1888 de fruitbomen in Arles in bloei staan, schildert Van Gogh ze bijna dagelijks. Zo ontstaan in korte tijd veertien schilderijen en enkele tekeningen en schetsen van de bloeiende bomen. Zelf beschouwt hij Roze perzikbomen als een van de geslaagdste van de serie. Op de avond van de dag waarop Van Gogh dit schilderij maakt, vindt hij een brief van zijn zus die hem schrijft dat Anton Mauve is overleden. Deze schilder is niet alleen zijn aangetrouwde neef, maar heeft hem ook het schilderen in olieverf en aquarel bijgebracht. Van Gogh besluit het werk aan hem op te dragen. Aan zijn broer Théo schrijft hij dat het bericht hem aangreep en ontroerde, ‘en toen heb ik op mijn schilderij geschreven Souvenir de Mauve Vincent & Théo en als jij het zo goed vindt, sturen we het samen naar mevrouw Mauve. (…) Het leek me dat het ter nagedachtenis aan Mauve iets teders én heel vrolijks moest zijn en niet een studie in een serieuzer gamma.

Vincent van Gogh (1853 - 1890), circa 30 maart 1888, olieverf op doek, Kroller Muller Collectie