Portret van een meisje in het blauw

Johannes Cornelisz. Verspronck
Artikel nummer
VI064CAP
Deze reproductie van Portret van een meisje in het blauw van Johannes Cornelisz. Verspronck is handgemaakt met de grootste zorg, oog voor detail en de beste materialen en technieken om ervoor te zorgen dat de kleuren heel dicht bij die van het originele kunstwerk komen.
Klassiek met spijkertjes: Wij spannen het canvas op een spieraam van 2 cm dik. Vervolgens hameren wij met de hand spijkertjes in aan de zijkanten van het canvas. Dit geeft deze reproductie van Portret van een meisje in het blauw van Johannes Cornelisz. Verspronck een authentieke uitstraling.Gallery wrap 2 cm: Deze reproductie van Portret van een meisje in het blauw van Johannes Cornelisz. Verspronck wordt met de hand op een twee centimeter dik spieraam opgespannen met een zogeheten gallery wrap. Dit betekent dat de afbeelding doorloopt over de zijkanten van het spieraam.Gallery wrap 4,5 cm: Deze reproductie van Portret van een meisje in het blauw van Johannes Cornelisz. Verspronck wordt met de hand op een spieraam van 4,5 centimeter dik opgespannen met een zogeheten gallery wrap. Dit betekent dat de afbeelding doorloopt over de zijkanten van het spieraam. Dit extra dikke spieraam hangt mooi op zichzelf aan de wand en heeft dan ook geen lijst nodig.
  • 30 x 40 cm
  • 45 x 60 cm
  • 50 x 65 cm
  • 60 x 80 cm
  • 75 x 100 cm
  • 80 x 105 cm
  • 90 x 120 cm
  • 95 x 125 cm
  • 100 x 135 cm
€ 62,00
+
-

Hoge kwaliteit: Wij printen de reproducties op museum kwaliteit canvas van 380 g. De Giclée-print techniek garandeert een kleurechtheid van meer dan 100 jaar. De HDR-inkt wordt d.m.v. 8000 micro spuitmondjes laag voor laag op het canvas verneveld. Nadat de inkten volledig zijn gedroogd brengen wij meerdere lagen vernis met de hand aan, dit verdiept de kleuren en het beschermt de reproductie tegen vocht en UV-licht. Het canvas wordt met de hand opgespannen op een spieraam van duurzaam hout.

Portret van een meisje in het blauw

Wat maakte dit toch tot zo'n populaire beeltenis? Dat het een leuk kind voorstelt, in haar mooiste kleren? Het meisje werd, zoals toen gebruikelijk was, neergezet als kleine volwassen dame. Alleen haar gezichtsuitdrukking verraadt dat ze die rol maar speelt. Helaas kennen we haar naam niet en weten we niets van haar familie. Misschien woonde ze net als de portretschilder Verspronck in Haarlem.

Johannes Cornelisz. Verspronck (1600 - 1662), Portret van een meisje in het blauw 1641, olieverf op doek, 82 x 66,5 cm. Collectie Rijksmuseum.