Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is een museum voor moderne kunst, gelegen in het Nationaal Park De Hoge Veluwe te Otterlo in de Nederlandse provincie Gelderland. 

Het museum is vernoemd naar Helene Kröller-Müller, die, geadviseerd door kunstpedagoog H.P. Bremmer, een groot deel van de collectie bijeenbracht. Het museum is in opdracht van de Kröllers ontworpen door de Belgische architect Henry Van de Velde. Het is in 1938 geopend.

In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

 Een van Europa's grootste beeldentuinen 

 In 1961 voegde directeur Bram Hammacher een beeldenpark aan het museum toe. Het Beeldenpark van het Kröller-Müller Museum is met zijn 25 hectare een van de grootste en tevens een van de meest gerenommeerde beeldenparken van Europa. Er staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.

Enkele voorbeelden van onze museum kwaliteit reproducties uit de collectie van het Kröller-Müller Museum hieronder:


Caféterras bij nacht (Place du Forum)Caféterras bij nacht (Place du Forum)
De boomgaard Théo Van RysselbergheDe boomgaard Théo Van Rysselberghe
Mata Hari Isaac IsraelsMata Hari Isaac Israels
Vier uitgebloeide zonnebloemenVier uitgebloeide zonnebloemen


Krӧller-Müller Museum