Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller museum in Gelderland heeft een wereldberoemde collectie 19e en 20e eeuwse beeldende kunst én, zeker zo indrukwekkend, een enorme collectie van Vincent van Gogh en een van de grootste beeldentuinen van Europa


Het Mauritshuis

Het Mauritshuis is het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn hier permanent te zien.


Museum MORE

Als grootste museum voor Modern Realisme vormt de kunstcollectie van Hans en Monique Melchers de kern van Museum MORE. Het bijzondere museum heeft tot doel deze collectie, een belangrijk deel van ons nationaal cultureel erfgoed, te beheren voor toekomstige generaties en permanent voor een breed publiek toegankelijk te maken.


Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft meer 200 zalen en biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Johannes Vermeer en Frans Hals.


Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum in Amsterdam beheert de grootste verzameling werken van Vincent van Gogh ter wereld. De vaste collectie omvat 200 schilderijen, 500 tekeningen, meer dan 700 brieven en Van Goghs verzameling Japanse prenten.