La Berceuse (Portrait van Madame Roulin)

Vincent van Gogh
Artikel nummer
KM057CAP-base
De reproducties worden geprint op museumkwaliteit canvas van 380g. Het canvas wordt geweven in de oudste textielfabriek van Nederland. De Giclée print techniek en HDR-inkten garanderen een kleurechtheid van meer dan 100 jaar. De spieramen worden gemaakt door een Nederlands familiebedrijf die hout van verantwoorde bosbouw gebruiken. Al onze reprodukties worden geleverd met een certificaat.

Onze kleinste maat canvas is 29 x 37 cm. De reproductie krijgt een authentieke uitstraling door de spijkertjes die wij met de hand aan de zijkant van het opgespannen werk bevestigen. Deze wordt verpakt in een zwarte luxe cadeauverpakking. 

De large canvas heeft een afmeting van 50 x 65 cm. De reproductie krijgt een authentieke uitstraling door de spijkertjes die wij met de hand aan de zijkant van het opgespannen werk bevestigen. Deze wordt verpakt in een 100% gerecycled wit kartonnen venster doos. 

De XL-reproductie van het kunstwerk "La Berceuse (portret of Madame Roulin)" is 80 x 100 cm groot.
De reproductie krijgt een authentieke uitstraling door de spijkertjes die wij met de hand aan de zijkant van het opgespannen werk bevestigen.

€ 49,50
+
-

Augustine als wiegster
Van Gogh sluit in Arles vriendschap met de postbode Joseph Roulin en zijn vrouw Augustine.
Hij schildert van hen allebei en van hun drie kinderen portretten. Hier heeft hij Augustine afgebeeld als 'La Berceuse',
wat wiegster of wiegelied betekent. Met het koord in haar hand kan ze de wieg van haar baby laten schommelen.

Troost en warmte
Van Gogh heeft met dit portret een speciale bedoeling. Het gaat hem niet zozeer om de gelijkenis van mevrouw Roulin maar om de sfeer van het schilderij.
Augustine staat symbool voor het moederschap. De titel en de kleuren moeten, net als de muzieknoten in een wiegenliedje, een gevoel van troost en warmte oproepen bij de mensen die het schilderij zien.

Bloemmotief
De donkere achtergrond is bezaaid met dahlia’s, die vereenvoudigd zijn weergegeven. Van Gogh schildert dit portret in de eerste maanden van 1889.
In deze periode past hij wel vaker een bloemmotief als achtergrond toe, maar daarna komt het in zijn oeuvre niet meer voor.

Vincent van Gogh (1853 - 1890),La Berceuse (portret van Madame Roulin) december 1888 - januari 1889, Kröller-Müller Collectie