Het aardse paradijs met de zondeval van Adam en Eva

Peter Paul Rubens
Artikel nummer
MA014CET
€ 35,00
+
-
Deze hoogglans keramische tegel van Het aardse paradijs met de zondeval van Adam en Eva van Peter Paul Rubens heeft een afmeting van 20 x 15 cm. Op de achterkant zit een fotoachterwandje zodat je de tegel gemakkelijk kunt ophangen of neerzetten. De tegels zijn decoratieve tegels geschikt om binnenshuis op te hangen.

Al onze tegels worden met de hand gemaakt in ons atelier in Amsterdam.

Het aardse paradijs met de zondeval van Adam en Eva

Wat je hier ziet is het beste van twee kunstenaars gecombineerd in één schilderij. Jan Brueghel de Oude en Peter Paul Rubens werkten vaker samen aan een schilderij. Brueghel werkte het landschap, de flora en de fauna uit en Rubens schilderde de figuren. Het schilderij heet "Het aardse paradijs met de zondeval van Adam en Eva" en maakt al sinds 1766 deel uit van onze vaste collectie. Rubens begon met het schilderij. Heel schetsmatig en met dunne verf schilderde hij Adam en Eva, de boom, het paard en de slang.

Daarna ging Brueghel verder met de planten en (vaak exotische) diersoorten. Dat deed hij met een bijna encyclopedische precisie en dekkende verf. De zondeval heeft nog niet plaatsgevonden en de dieren leven hier nog vreedzaam met en naast elkaar.

Peter Paul Rubens (1577-1640), Het aardse paradijs met de zondeval van Adam en Eva 1615, olieverf op paneel, 74.3x114.7cm, Collection Mauritshuis.