Het aardse paradijs met de zondeval van Adam en Eva

Peter Paul Rubens
Artikel nummer
MA014CEC4
€ 35,00
+
-
Deze reproductie op keramische onderzetters van Het aardse paradijs met de zondeval van Adam en Eva van Peter Paul Rubens is 10 x 10 cm groot, met afgeronde hoekjes en een kurk laag aan de onderkant van de tegel. Al onze tegels worden in eigen huis met de hand gemaakt. De tegels zijn decoratieve tegels geschikt om binnenshuis te gebruiken.

De set van 4 onderzetters wordt compleet met zwart houten tafelhouder geleverd.

Het aardse paradijs met de zondeval van Adam en Eva

Wat je hier ziet is het beste van twee kunstenaars gecombineerd in één schilderij. Jan Brueghel de Oude en Peter Paul Rubens werkten vaker samen aan een schilderij. Brueghel werkte het landschap, de flora en de fauna uit en Rubens schilderde de figuren. Het schilderij heet "Het aardse paradijs met de zondeval van Adam en Eva" en maakt al sinds 1766 deel uit van onze vaste collectie. Rubens begon met het schilderij. Heel schetsmatig en met dunne verf schilderde hij Adam en Eva, de boom, het paard en de slang.

Daarna ging Brueghel verder met de planten en (vaak exotische) diersoorten. Dat deed hij met een bijna encyclopedische precisie en dekkende verf. De zondeval heeft nog niet plaatsgevonden en de dieren leven hier nog vreedzaam met en naast elkaar.

Peter Paul Rubens (1577-1640), Het aardse paradijs met de zondeval van Adam en Eva olieverf op paneel, 74.3 x 114.7 cm, Collectie Mauritshuis.