Meisje in witte kimono

George Hendrik Breitner
Artikel nummer
VI060CAP
Deze reproductie van Meisje in witte kimono van George Hendrik Breitner is handgemaakt met de grootste zorg, oog voor detail en de beste materialen en technieken om ervoor te zorgen dat de kleuren heel dicht bij die van het originele kunstwerk komen.
Klassiek met spijkertjes: Wij spannen het canvas op een spieraam van 2 cm dik. Vervolgens hameren wij met de hand spijkertjes in aan de zijkanten van het canvas. Dit geeft deze reproductie van Meisje in witte kimono van George Hendrik Breitner een authentieke uitstraling.Gallery wrap 2 cm: Deze reproductie van Meisje in witte kimono van George Hendrik Breitner wordt met de hand op een twee centimeter dik spieraam opgespannen met een zogeheten gallery wrap. Dit betekent dat de afbeelding doorloopt over de zijkanten van het spieraam.Gallery wrap 4,5 cm: Deze reproductie van Meisje in witte kimono van George Hendrik Breitner wordt met de hand op een spieraam van 4,5 centimeter dik opgespannen met een zogeheten gallery wrap. Dit betekent dat de afbeelding doorloopt over de zijkanten van het spieraam. Dit extra dikke spieraam hangt mooi op zichzelf aan de wand en heeft dan ook geen lijst nodig.
  • 30 x 30 cm
  • 45 x 45 cm
  • 60 x 60 cm
  • 75 x 75 cm
  • 90 x 90 cm
  • 100 x 100 cm
€ 54,00
+
-

Hoge kwaliteit: Wij printen de reproducties op museum kwaliteit canvas van 380 g. De Giclée-print techniek garandeert een kleurechtheid van meer dan 100 jaar. De HDR-inkt wordt d.m.v. 8000 micro spuitmondjes laag voor laag op het canvas verneveld. Nadat de inkten volledig zijn gedroogd brengen wij meerdere lagen vernis met de hand aan, dit verdiept de kleuren en het beschermt de reproductie tegen vocht en UV-licht. Het canvas wordt met de hand opgespannen op een spieraam van duurzaam hout.

Meisje in witte kimono

Geïnspireerd door Japanse prenten schilderde Breitner tussen 1893 en 1896 dertien schilderijen van een meisje in kimono. Zij heeft steeds een andere houding en de kimono verschilt van kleur. De blikvanger hier is de geborduurde witzijden kimono met de rood afgezette mouwen en oranjekleurige ceintuur. Het dromerige meisje is de zestienjarige Geesje Kwak, een naaister en een van Breitners vaste modellen.

George Hendrik Breitner (1857 - 1923), Meisje in witte kimono 1894, olieverf op doek, 59 x 57 cm. Collectie Rijksmuseum.