De zaaier

Vincent van Gogh
Artikel nummer
KM056CAP-base

De reproducties worden geprint op museumkwaliteit canvas van 380g.
Het canvas wordt geweven in de oudste textielfabriek van Nederland.
De Giclée print techniek en HDR-inkten garanderen een kleurechtheid van meer dan 100 jaar.
De spieramen worden gemaakt door een Nederlands familiebedrijf die hout van verantwoorde bosbouw gebruiken.
Al onze reprodukties worden geleverd met een certificaat.

Onze kleinste maat canvas is 37 x 29 cm.
De reproductie krijgt een authentieke uitstraling door de spijkertjes die wij met de hand aan de zijkant van het opgespannen werk bevestigen.
Deze wordt verpakt in een zwarte luxe cadeauverpakking.

De large canvas heeft een afmeting van 65 x 50 cm.
De reproductie krijgt een authentieke uitstraling door de spijkertjes die wij met de hand aan de zijkant van het opgespannen werk bevestigen.
Deze wordt verpakt in een 100% gerecycled wit kartonnen venster doos.

De XL-reproductie van het kunstwerk "De Zaaier" is 100 x 80 cm groot.
- De reproductie krijgt een authentieke uitstraling door de spijkertjes die wij met de hand aan de zijkant van het opgespannen werk bevestigen.

€ 49,50
+
-

De zaaier

De Franse schilder Jean-François Millet schilderde in 1850 De zaaier . Vincent bewonderde Millet zeer en schilderde zijn zaaier dan ook naar voorbeeld van Millet's zaaier.

Eerst maakt hij tientallen tekeningen naar zijn grote voorbeeld met donkere, grijs en bruin tinten. Wanneer Van Gogh in Arles is wil hij een moderne zaaier schilderen met stralende kleuren en

hevige contrasten.De focus is op het veld met zijn aardkluiten; Vincent heeft dit geschilderd in blauw-violette en oranje verf, door middel van dik opgebrachte penseelstreken creëren hij reliëf.

de zon licht de scène met de werkende zaaier op als de eeuwige bron van licht en energie. Achter de zaaier, die met een breed armgebaar het omgeploegde land inzaait, staat het nog rijpe koren.

Van Gogh benadrukt hiermee de cyclus van de natuur en het leven. Het thema van de zaaier is ook religieus voor Vincent: de zaaier op het land staat model voor de zaaien van het woord van God.

VINCENT VAN GOGH (1853 - 1890), De zaaier, c. 17 - 28 June 1888, collectie Kröller-Müller museum