Willem van Haecht

Willem van Haecht

In het begin van de zeventiende eeuw ontstond in Antwerpen een nieuw schildergenre: de voorstelling van de kunstkamer of schildergalerij.

Deze geschilderde afbeeldinggalerij vertegenwoordigt de collectie van Cornelis van der Geest (1555-1638), een van de meest vooraanstaande kunstverzamelaars in Antwerpen en een vriend van Rubens.

Willem van Haecht werd geboren in 1593 in Antwerpen. Zijn vader, Tobias Verhaecht was een vooraanstaand landschapsschilder en de eerste mentor van Peter Paul Ruben. Willem was een leerling van zijn vader. Willem van Haecht was van 1615 tot 1619 werkzaam in Parijs, vervolgens reisde hij af naar Italië waar hij ongeveer zeven jaar verbleef.

Van Haecht werd in 1626 benoemd tot meester in het Antwerpse Sint-Lucasgilde en vanaf 1628 was hij opzichter van de kunstcollectie van de Antwerpse koopman en een van de meest vooraanstaande kunstverzamelaars Cornelis van der Geest en een vriend van Rubens.

Willem van Haecht overleed in 1637 op vierenveertigjarige leeftijdEnkele van onze museumkwaliteit reproducties van Willem van Haecht worden hieronder vermeld:


Apelles Schildert Campaspe op tegeltableau Apelles Schildert Campaspe op tegeltableau
Apelles Schildert Campaspe op keramische tegel op standaard Apelles Schildert Campaspe op keramische tegel op standaard
Apelles Schildert Campaspe op canvas Apelles Schildert Campaspe op canvas
Apelles Schildert Campaspe op keramische onderzetters Apelles Schildert Campaspe op keramische onderzetters

Officiële leverancier van de grote Nederlandse musea: reproductie van oud Hollandse schilders en meesters, Willem van Haecht.

Willem van Haecht