Nu een Exclusieve Keramische Tegel op Standaard naar keuze KADO ( normale prijs €22.95 ) bij elke order van 75 Euro of meer.

Kies Uw Keramische Tegel op Standaard en voeg deze toe aan de winkelwagen, bij checkout wordt deze automatisch in mindering gebracht van het totaalbedrag!

...

Vincent van Gogh

Op 30 maart 1853 werd Vincent Willem van Gogh geboren als oudste zoon van dominee Theodorus van Gogh en zijn vrouw Anna Cornelia Carbentus in het Brabantse Zundert. Hij had twee broers en drie zussen: Anna Cornelia (Anna) (1855-1930), Elizabeth Huberta (Lies) (1859-1936), Theodorus (Theo) (1857-1891), Willemien Jacoba (Wil) (1862-1941) en Cornelis Vincent (Cor) (1867-1900).

Na een fragmentarische schoolopleiding, werd hij in 1869 bediende van de Haagse vestiging van de Franse kunst- en prentenhandel Goupil & Cie, waarvan zijn oom Vincent van Gogh (1820-1888) mede-vennoot was. Daar ontwikkelde hij zijn kennis van de beeldende kunsten.

In 1876 werd hij ontslagen en probeerde hij tevergeefs de kost te verdienen als leraar en hulpprediker in het Engelse Ramsgate (1876) en later als hulp in een boekhandel in Dordrecht (1877). Na deze laatste mislukking besloot Van Gogh, net als zijn vader, theologie te gaan studeren in Amsterdam maar al vóór het toelatingsexamen haakte hij af. Zijn daaropvolgende aanstelling als evangelist van arme mijnwerkers in de Belgische Borinage (1879) werd ook geen succes. Van Gogh was ten einde raad. Uiteindelijk adviseerde zijn broer Theo, die sinds 1873 eveneens bij Goupil werkzaam was, hem om kunstenaar te worden.
Hollandse periode
Van Gogh maakte zich de beginselen van de tekenkunst eigen door zelfstudie en het kopiëren van voorbeelden. Nadat hij zich begin 1881 bij zijn ouders in Etten (Noord-Brabant) had gevestigd, liet hij zich inspireren door de landelijke omgeving en de plaatselijke boerenbevolking, naar voorbeeld van de schilder Jean-François Millet (1814-1875). Eind 1881 vertrok Van Gogh naar Den Haag waar hij teken- en schilderlessen volgde bij Anton Mauve (1838-1888), vertegenwoordiger van de Haagse School. Daar kwam Van Gogh tot het besef dat hij de stad wilde verlaten om zich, in navolging van Millet, als boerenschilder verder te ontwikkelen.
Na de breuk met Sien Hoornik (1850-1904), een voormalig prostituee met wie hij sinds 1882 samenwoonde, vertrok hij eind 1883 naar Drenthe. Daar bestudeerde hij drie maanden lang het landschap en het boerenleven. Ook tijdens zijn verblijf in het Brabantse Nuenen (1883-1885) bleven dit zijn geliefde thema’s. Hij schreef veel over zijn ideeën met collega-schilder Anthon van Rappard (1858-1892).
Het schilderen werd nu zijn hoofddoel. Naast het maken van studies probeerde hij ook volwaardige schilderijen te voltooien met het plan ze te verkopen. De Aardappeleters (1885) is hiervan het eerste, tastbare resultaat.

Enkele van onze top museum kwaliteit reprodukties van Vincent van Gogh ziet U hieronder:


Caféterras bij nacht door Vincent van Gogh reproduktie op canvasCaféterras bij nacht door Vincent van Gogh reproduktie op canvas
Bridge at Arles Reproduktie Vincent van Gogh op canvasBridge at Arles Reproduktie Vincent van Gogh op canvas
Portret van Joseph Roulin door Vincent van Gogh museum kwaliteit reproduktie op canvasPortret van Joseph Roulin door Vincent van Gogh, museum reproduktie
Landweg in de Provence bij nacht door Vincent van GoghLandweg in de Provence bij nacht door Vincent van Gogh

  • Officieel leverancier van de Nederlandse musea:
    Reprodukties van schilderijen van oude meesters en hedendaagse kunstenaars op canvas en keramische tegeltableaus, Vincent van Gogh.
Filteren
Kunstenaar
Museum
Oriëntatie