Nu een Exclusieve Keramische Tegel op Standaard naar keuze KADO ( normale prijs €22.95 ) bij elke order van 75 Euro of meer.

Kies Uw Keramische Tegel op Standaard en voeg deze toe aan de winkelwagen, bij checkout wordt deze automatisch in mindering gebracht van het totaalbedrag!

Jan van Huysum

Jan van Huysum

Jan van Huysum werkte vanaf 1701 in het atelier van zijn vader. Zijn vader Justus van Huijsen I was schilder van bloemstillevens en interieurdecoraties en leidde zijn zoons in deze traditie op.

Na zijn vaders dood in 1716 kreeg Van Huysum zelfstandig een internationale reputatie als schilder van bloemstillevens.

Jan voegde vaak bloemen uit verschillende jaargetijden in één boeket samen. Zijn schilderijen zijn meestal ongewoon asymmetrisch en geplaatst tegen een lichte achtergrond. Hij bracht het zeer geliefde genre van het bloemstilleven tot nieuwe hoogten; hij had een internationale clientèle en was een goed betaalde schilder.

Van Huysum woonde op de Leidsegracht in Amsterdam. Hij trouwde in 1704 met Margrieta Schouten en had een zoon die 'niet deugde' en uiteindelijk naar Nederlands-Indië ging.

Het verhaal gaat dat Van Huysum een teruggetrokken leven leidde en dat hij uit angst voor plagiaat iedereen, inclusief zijn broers, de toegang tot zijn atelier ontzegde.

Enkele van onze top museum kwaliteit reprodukties van Jan van Huysum ziet U hieronder:


Stilleven met bloemen door Jan van Huysum reproduktie op tegeltableauStilleven met bloemen door Jan van Huysum reproduktie op tegeltableau
Stilleven met bloemen reproduktie Jan van Huysum op canvasStilleven met bloemen reproduktie Jan van Huysum op canvas

Jan van Huysum