Caféterras bij nacht (Place du Forum)

Vincent van Gogh
Artikel nummer
KM001CET
Deze hoogglans keramische tegel van Caféterras bij nacht (Place du Forum) van Vincent van Gogh heeft een afmeting van 15 x 20 cm. Op de achterkant zit een fotoachterwandje zodat je de tegel gemakkelijk kunt ophangen of neerzetten. De tegels zijn decoratieve tegels geschikt om binnenshuis op te hangen.

Al onze tegels worden met de hand gemaakt in ons atelier in Amsterdam.
€ 35,00
+
-

Caféterras bij nacht (Place du Forum)

Vincent van Gogh schilderde dit werk in Arles. Hij wilde graag een nachtschilderij maken, maar zonder natuurlijke lichtbronnen is dat erg lastig. Daarnaast wilde hij dat zijn weergave van de nacht niet zou bestaan uit zwarte en grijze tonen, maar uit een verscheidenheid aan kleuren. Hij was gefascineerd door het verschil in de manier waarop kleuren zich overdag en ‘s nachts gedragen.

In een brief aan zijn zus schrijft Vincent dat hij bezig is met een nieuw schilderij van een café bij nacht. Ik vind het heerlijk om dit ter plaatse, op locatie te schilderen. Normaal maak ik eerst een tekening of een schets maar nu wilde ik het meteen schilderen. Een grote gele lantaarn verlicht het terras, de straat heeft paarse tinten. Het is een schilderij zonder zwart maar met prachtig blauw en paars en felle groene en citroengele tinten.

Vincent van Gogh (1853-1890), Caféterras bij nacht (Place du Forum) 1888, olieverf op canvas, 80.7x65.3cm, Collection Krӧller-Müller Museum.