Bomenrij

Jan Mankes
Artikel nummer
MO03CEC4
€ 35,00
+
-
Deze reproductie op keramische onderzetters van Bomenrij van Jan Mankes is 10 x 10 cm groot, met afgeronde hoekjes en een kurk laag aan de onderkant van de tegel. Al onze tegels worden in eigen huis met de hand gemaakt. De tegels zijn decoratieve tegels geschikt om binnenshuis te gebruiken.

De set van 4 onderzetters wordt compleet met zwart houten tafelhouder geleverd.

Bomenrij

Op 26 april 2020 is het 100 jaar geleden dat Jan Mankes overleed. Hij bestudeerde en schetste zijn onderwerpen totdat hij ze uit zijn hoofd kende. Zijn schilderijen maakte hij vanuit zijn geheugen. Hierdoor ligt de nadruk op de essentie van het onderwerp, niet op de realistische weergave.Hij schilderde talloze vogels en boerderijdieren en maakte dromerige beelden van het landschap, waarvan de bomenrij een prachtig voorbeeld is.

Wij hebben deze reproductie in samenwerking met het museum gemaakt om de kleuren van het originele werk zo dicht mogelijk te benaderen.check ook onze specials voor een prachtige replica van dit werk in originele afmetingen en ingelijst in een handgemaakte houten lijst met gouden kraal detail.

Jan Mankes (1889-1920), Bomenrij olieverf op doek, 52 x 69 cm, Collectie Museum MORE.