Dutch Art Reproductions en het Rijksmuseum

Wij vinden onze reproductie van het Delfts Blauwe tegeltableau dat wij in samenwerking met het Rijksmuseum gemaakt hebben, erg mooi geworden. Het originele tegeltableau werd gemaakt in 1725 en hing in een weeshuis in Sommelsdijk. De maker van dit prachtige Delfts Blauw decor blijft tot op de dag van vandaag anoniem.

Sinds 1897 maakt dit tegeltableau onderdeel uit van de keramiek collectie in het Rijksmuseum. Zij beschrijven dit tableau als volgt; "Tegeltableau van faience, bestaande uit 96 tegels, blauw in de glazuur beschilderd met een bloemvaas op een voetstuk.

Links hiervan staat een papegaai op een stok, rechts een haan. De voorstelling is aan drie zijden omgeven door een rand van blad- en bloemmotieven met cupido's."


Dutch Art Reproductions op tegels

In Nederland kennen we een lange en rijke traditie in het maken van keramische tegeltableaus. In navolging van deze traditie maken wij reproducties van zowel traditionele decors als moderne kunstwerken op tegels. Met behulp van een moderne techniek die zorgt voor prachtige levendige kleuren maken wij elk tegeltableau met de hand en met een passie voor detail en kwaliteit in onze Visionplay studio in Amsterdam.

Using a modern technique which ensures beautiful vibrant colours each tableau is handmade with attention to detail and quality in our Visionplay studio in Amsterdam.We have reproduced this Delft blue decor on 96 high-gloss ceramic tiles of 10 x 10 cm.

Wij hebben dit Delfts blauwe decor gereproduceerd op 96 keramische hoogglans tegeltjes van 10 x 10 cm. De tegels worden stuk voor stuk gemaakt en daarna op MDF gemonteerd. Het tableau wordt kant-en-klaar, voorzien van een simpel en stevig ophang systeem geleverd, zodat je het gemakkelijk kunt ophangen.

Elk tableau is genummerd en heeft een certificaat.

Wij maken op aanvraag reproducties op tegeltableau van alle kunstwerken uit de collectie van het Rijksmuseum. Wereldwijde verzending