Blog

 1. Gefascineerd door Caravaggio's kunstwerken

  Gefascineerd door Caravaggio's kunstwerken

  Hier in onze galerie zitten we als het ware midden in het theater en de chiaroscuro van Caravaggio's kunst. Hij is overal om ons heen, op canvas en op keramische tegel tableaus.

  De makers, Stephan Gold en Monique de Ruiter vertellen over hun passie om de perfecte reproductie te maken.

  Caravaggio speelde met licht en donker, hij verduisterde de schaduwen en versterkte het licht, waardoor zijn schilderijen meer drie-dimensionaal werden en een dramatische flair kregen.

  Lees meer »
 2. MOEDER door Ada Breedveld

  MOEDER door Ada Breedveld

  Mijn schetsen voor een schilderij ontstaan meestal intuïtief vanuit een verlangen naar vrede en geborgenheid, harmonie en troost.

  De moeder staat centraal, zij is de persoon die dat allemaal vertegenwoordigd in de droom of wens van ieder levend wezen. Waar ook ter wereld is zij de persoon die daarvan het zinnebeeld is, zij verzorgt, beschermt en voedt ons.

  Zij zoekt verbinding, bouwt bruggen en vormt een veilige haven voor thuislozen. Haar ogen zijn geloken, haar blik is naar binnen gericht want zij is zichzelf genoeg. Zij is het ultieme symbool van onafhankelijkheid en zelfredzaamheid.

  Lees meer »
 3. EEN SPECIALE REPRODUCTIE van "De bomenrij" van Jan Mankes.

  EEN SPECIALE REPRODUCTIE van "De bomenrij" van Jan Mankes.

  In de komende weken zullen wij aandacht besteden aan onze Speciale reproducties. Deze week presenteren wij "De bomenrij" van Jan Mankes. Op 26 april is het 100 jaar geleden dat Jan Mankes overleed. Hij bestudeerde en schetste zijn onderwerpen totdat hij ze uit zijn hoofd kende. Zijn schilderijen maakte hij vanuit zijn geheugen.

  Hierdoor ligt de nadruk op de essentie van het onderwerp, niet op de realistische weergave. Hij schilderde talloze vogels en boerderijdieren en maakte dromerige beelden van het landschap, waarvan de bomenrij een prachtig voorbeeld is.

  Lees meer »
 4. Dutch Art Reproductions en het Rijksmuseum

  Dutch Art Reproductions en het Rijksmuseum

  Wij vinden onze reproductie van het Delfts Blauwe tegeltableau dat wij in samenwerking met het Rijksmuseum gemaakt hebben, erg mooi geworden. Het originele tegeltableau werd gemaakt in 1725 en hing in een weeshuis in Sommelsdijk. De maker van dit prachtige Delfts Blauw decor blijft tot op de dag van vandaag anoniem.

  Sinds 1897 maakt dit tegeltableau onderdeel uit van de keramiek collectie in het Rijksmuseum. Zij beschrijven dit tableau als volgt; "Tegeltableau van faience, bestaande uit 96 tegels, blauw in de glazuur beschilderd met een bloemvaas op een voetstuk.

  Lees meer »
 5. Bloemstilleven met akkerbloemen en rozen

  Bloemstilleven met akkerbloemen en rozen

  Had van Gogh Worstelaars verborgen onder de bloemen ?
  Twijfel over echtheid! Het Kröller-Müller Museum heeft dit kunstwerk in 1974 aangekocht. Vanaf het begin twijfelde de experts aan de echtheid van dit schilderij. De afmeting van dit doek is veel groter dan men gewend was van de schilderijen van Vincent uit die tijd in Parijs.

  Lees het verhaal achter dit prachtige stilleven of bekijk onze video!
  Vincent van Gogh 1853-1890, Bloemstilleven met akkerbloemen en rozen 1886-1887, Parijs, Olieverf op doek, 100 x 80 cm.© Collectie Kröller-Müller Museum.

  Lees meer »
 6. Compositie 10 in zwart en wit

  Compositie 10 in zwart en wit

  Op de foto's en in de video zie je onze reproducties op canvas van 2 kunstwerken van Mondriaan; "Compositie 10 in zwart wit" (100 x 80 cm) en "Compositie in lijn, tweede staat" (65 x 65 cm).

  Alle Dutch Art Reproductions worden met de hand gemaakt met aandacht voor detail en kwaliteit in de Visionplay studio; een uniek element is dat we kleine speciaal voor ons op maat gemaakte spijkertjes a/d zijkant van het spieraam hameren. In de korte video kun je van dichtbij zien hoe dat eruitziet.

  Lees meer »