Apelles schildert Campaspe

Willem van Haecht
Artikel nummer
MA020CTM
Onze tegeltableaus zijn een unieke decoratieve aanvulling op jouw interieur. De tableaus zijn gemaakt van keramische hoogglanstegels in verschillende maten. Alle tegels worden met de hand gemaakt en op MDF gemonteerd. Het tableau wordt kant-en-klaar geleverd zodat je deze gemakkelijk kunt ophangen. Alle tegels zijn decoratieve tegels geschikt om binnenshuis te plaatsen.
Dit tegeltableau is handgemaakt en bestaat uit 12 keramische tegels van elk 11 x 11 cm. De totale afmeting van het tableau is 33 x 44 cm. De achterkant is voorzien van een stevige ophanghaak zodat je dit kunstwerk makkelijk op kunt hangen. Het originele schilderij bevindt zich in het Mauritshuis.Deze reproductie op tegeltableau van het kunstwerk Apelles schildert Campaspe is handgemaakt. Het heeft een totale afmeting van 54 x 76 cm en bestaat uit 35 tegels van 11 x 11 cm. Wij leveren dit tableau met een custom-made ophangsysteem waarmee je het stevig en eenvoudig aan de muur kunt hangen. Het originele schilderij bevindt zich in het Mauritshuis.
€ 175,00
+
-

Apelles Schildert Campaspe

Deze zaal hangt vol schilderijen die stuk voor stuk bestaande Vlaamse, Duitse en Italiaanse kunstwerken zijn. Ook de beelden zijn bekende klassiekers. Deze kunstkamer is geschilderd door Willem van Haecht. Het is een onderwerp dat vooral in Antwerpen geliefd was.

Linksvoor schilderde Van Haecht een verhaal uit de klassieke oudheid. Daar is te zien hoe Apelles het portret van Campaspe schildert, de minnares van Alexander de Grote. Die vindt het resultaat zó mooi, dat hij genoegen neemt met het portret en de minnares aan Apelles schenkt. Alexander verkiest de kunst boven de natuur.

Willem van Haecht (1593 - 1637), Apelles Schildert Campaspe 1630, olieverf op paneel, 104,9 x 148,7 cm. Collectie Mauritshuis.