Apelles Schildert Campaspe

Willem van Haecht
Artikel nummer
MA020CAP
Wij hebben deze reproductie van Apelles Schildert Campaspe van Willem van Haecht in samenwerking met Mauritshuis gemaakt om de kleuren van het originele schilderij zo dicht mogelijk te benaderen.
Logo Mauritshuis
Klassiek met spijkertjes: Wij spannen het canvas op een spieraam van 2 cm dik. Vervolgens hameren wij met de hand spijkertjes in aan de zijkanten van het canvas. Dit geeft deze reproductie van Apelles Schildert Campaspe van Willem van Haecht een authentieke uitstraling.
Logo Mauritshuis
Gallery wrap 2 cm: Deze reproductie van Apelles Schildert Campaspe van Willem van Haecht wordt met de hand op een twee centimeter dik spieraam opgespannen met een zogeheten gallery wrap. Dit betekent dat de afbeelding doorloopt over de zijkanten van het spieraam.
Logo Mauritshuis
Gallery wrap 4,5 cm: Deze reproductie van Apelles Schildert Campaspe van Willem van Haecht wordt met de hand op een spieraam van 4,5 centimeter dik opgespannen met een zogeheten gallery wrap. Dit betekent dat de afbeelding doorloopt over de zijkanten van het spieraam. Dit extra dikke spieraam hangt mooi op zichzelf aan de wand en heeft dan ook geen lijst nodig.
Logo Mauritshuis
  • 50 x 35 cm
  • 70 x 50 cm
  • 85 x 60 cm
  • 100 x 70 cm
  • 120 x 85 cm
  • 135 x 95 cm
  • 140 x 100 cm
€ 73,00
+
-

Hoge kwaliteit: Wij printen de reproducties op museum kwaliteit canvas van 380 g. De Giclée-print techniek garandeert een kleurechtheid van meer dan 100 jaar. De HDR-inkt wordt d.m.v. 8000 micro spuitmondjes laag voor laag op het canvas verneveld. Nadat de inkten volledig zijn gedroogd brengen wij meerdere lagen vernis met de hand aan, dit verdiept de kleuren en het beschermt de reproductie tegen vocht en UV-licht. Het canvas wordt met de hand opgespannen op een spieraam van duurzaam hout.

Apelles Schildert Campaspe

Deze zaal hangt vol schilderijen die stuk voor stuk bestaande Vlaamse, Duitse en Italiaanse kunstwerken zijn. Ook de beelden zijn bekende klassiekers. Deze kunstkamer is geschilderd door Willem van Haecht. Het is een onderwerp dat vooral in Antwerpen geliefd was.

Linksvoor schilderde Van Haecht een verhaal uit de klassieke oudheid. Daar is te zien hoe Apelles het portret van Campaspe schildert, de minnares van Alexander de Grote. Die vindt het resultaat zó mooi, dat hij genoegen neemt met het portret en de minnares aan Apelles schenkt. Alexander verkiest de kunst boven de natuur.

Willem van Haecht (1593 - 1637), Apelles Schildert Campaspe 1630, olieverf op paneel, 104,9 x 148,7 cm. Collectie Mauritshuis.