Nu een Exclusieve Keramische Tegel op Standaard naar keuze KADO ( normale prijs €22.95 ) bij elke order van 75 Euro of meer.

Kies Uw Keramische Tegel op Standaard en voeg deze toe aan de winkelwagen, bij checkout wordt deze automatisch in mindering gebracht van het totaalbedrag!

Caféterras bij nacht (Place du Forum)

Vincent van Gogh
Artikel nummer
KM001CAP-base

De reproductie van Caféterras bij nacht (Place du Forum) door Vincent Van Gogh wordt met uiterste precisie geprint op canvas van een prachtige zware kwaliteit 380g.

De Giclée printtechniek zorgt voor een authentieke uitstraling en de HDR-inkten garanderen een kleurechtheid van meer dan 100 jaar.

Het canvas wordt geweven in de oudste textielfabriek van Nederland en de spieramen worden gemaakt door een Nederlands familiebedrijf dat gebruik maakt van hout uit verantwoorde bosbouw.

Als officieel leverancier van het Kröller-Müller Museum zijn al onze reproducties door het museum gecertificeerd

Maat: Small, 29 x 37 cm

Voor deze reproductie van Vincent Van Gogh’s “Caféterras bij nacht” is onze kleinste maat canvas is 29 x 37 cm

Naast een gedetailleerde inktopdruk krijgt de reproductie een authentieke uitstraling dankzij de spijkertjes die wij met de hand aan de zijkant van het opgespannen werk bevestigen.

Deze canvas reproduktie wordt verpakt in een zwarte luxe cadeauverpakking.

Maat: Large, 50 x 65 cm

De gedetailleerde reproductie van “Caféterras bij nacht” van Vincent Van Gogh ziet eruit alsof het echt op doek is geschilderd en krijgt een authentieke uitstraling dankzij de spijkertjes die wij met de hand aan de zijkant van het opgespannen werk bevestigen.

De large canvas heeft een afmeting van 50 x 65 cm, iets kleiner dan het originele schilderij.

Het kunstwerk wordt verpakt in een witte kartonnen vensterdoos van 100% gerecycleerd materiaal.

Maat: XL, 80 x 100 cm

Deze XL-reproductie van Vincent Van Gogh’s “Caféterras bij nacht” is onze grootste reproduktie en meet 80 x100 cm.

Door gebruik te maken van geavanceerde printtechnieken ziet de reproductie er net uit als het authentieke schilderij.

De reproductie krijgt een authentieke uitstraling door de spijkertjes die wij met de hand aan de zijkant van het opgespannen werk bevestigen.

€ 49,50
+
-

Caféterras bij nacht (Place du Forum)

Vincent Van Gogh, die op het ogenblik in Arles in het zuiden van Frankrijk vertoefde, speelt al een tijdje met het idee om een nachtschilderij te maken nadat hij zich enkele maanden eerder al waagde aan een zonsondergang: de Zonsondergang bij Montmajour. Maar in het donker schilderen, zonder natuurlijke lichtbronnen is toch nog wat anders. Het lijkt hem een mooie uitdaging en vooral omdat hij zijn werk niet op de gebruikelijke manier wil vervaardigen. Hij zou de nacht niet verbeelden in zwarte en grijze tonen, maar net met een verscheidenheid aan kleuren, iets wat eigen is aan zijn stijl.

Het onderwerp van zijn eerste nachtschilderij wordt een populair koffiehuis in Arles. De voorbije dagen merkte hij aan het terras een kleurrijk schouwspel op dat door lantaarns, kaarsen en de duisternis samen werd gecreëerd. Van Gogh was gefascineerd door de gedragingen van kleuren en hoe die zich ’s nachts anders voordeden dan overdag. Zo zou het ook voor het eerst zijn dat hij een sterrenhemel vastlegt op doek. Opmerkelijk is dat hij ter plekke en in het donker schildert.

Hij plaatst zijn ezel op de hoek van de straat, enkele meters van het terras en kijkt in zuidelijke richting. Hij begint te schilderen en legt nauwgezet vast wat hij ziet. Vlak voor hem werpt een gaslantaarns verlicht caféterras een schaduw op de gevels en de keien van Rue de Palais die, behalve een winkel aan de overkant waar nog licht brandt, verder in duisternis is gehuld. Aan de hemel fonkelen talloze sterren en aan het einde van de straat ziet hij hoe de kerktoren in de in de schemering de stad waakt. Hij ziet hoe onder invloed van de bewegingen van de mensen op het terras alle kleuren andere gedaantes aannemen.

In een brief aan zijn zus schrijft Van Gogh het volgende: Ik ben bezig met een nieuw schilderij van een café bij nacht. Op het terras bevinden zich kleine personen van drinkende mensen. Een grote gele lantaarn verlicht het terras, de straat heeft paarse tinten. De gevels van de huizen en een blauwe lucht met sterren en met een groene boom. Het is een nachtschilderij geworden zonder zwart maar met prachtig blauw en paars en groen, en felle groene tinten en citroengeel. Ik vind het heerlijk om dit ter plaatse, op locatie te schilderen. Normaal maak ik eerst een tekening of schets maar nu wilde ik het meteen schilderen.

Is het een verbeelding van een passage uit Bel-ami van Guy de Maupassant of schilderde Van Gogh gewoon een tafereel uit zijn omgeving? Het was een publiek geheim dat hij zelf graag tijd doorbracht op een terras of in een café.

Hoe dan ook staat het vast dat de nalatenschap van Caféterras bij nacht enorm is en het is een ultiem voorbeeld voor het feit dat Van Gogh heel nauwkeurig de omgeving op zijn doek wist te krijgen. Hij heeft zelfs de sterrenconstellatie precies geschilderd zoals die er in de nacht van 16 op 17 september 1888 moet hebben uitgezien.

Wij hebben prachtige reprodukties van het olieverf schilderij Caféterras bij nacht (Place du Forum) op Canvas zoals je hier vindt, , maar ook op handgemaakte tegeltableaus in verschillende maten!

Vincent van Gogh (1853 - 1890), circa 16 september 1888, olieverf op doek, Kröller-Müller Collectie

Caféterras bij nacht (Place du Forum)